Beste,
De lente heeft zijn intrede gedaan. De voorjaarsbloeiers komen tevoorschijn en af en toe kunnen we weer genieten van een zonnige dag. We mogen buiten met 4 personen afspreken. Coronaveilig blijft de boodschap. Groepsactiviteiten binnen kunnen we nog niet organiseren, daarom heeft het kernbestuur een appelbabbelwandel-/fietstocht gemaakt met leuke opdrachten voor groot en klein. In het bijgevoegde bundeltje vind je alle gegevens om met je familie of vrienden deel te nemen aan de wandeling van 4,5 km of de fietstocht van 18 km.  Iedereen kan deelnemen, daarom zijn de deelnameformulieren ook te bekomen bij volgende bakkers: Tuytelaers, Peter, Van Rooy, Van Ostaede, Beersemans en bij de slager: Vleesatelier 41, in de bibliotheek en bij de Toeristische dienst.
VOLGENDE ACTIVITEITEN KUNNEN NIET DOORGAAN:
April:
-Ma 5-4: Plantenruil: gaat niet door op de normale manier, maar er kan geruild worden. Maak afspraken telefonisch of per mail en ga op een coronaveilige manier bij de mensen aan huis. Info bij Jet
-Di 6-4 Fietsdag
-Vrij. 9-4: Bestuursreis
- Feestmis en receptie van zondag 25 april worden verzet naar zondag 19 september.
- Do. 6-5: Ledenreis
- Ma. 3-5: Bloemschikken
- Turnen
ACTIVITEITEN DIE voorlopig WEL DOORGAAN OP EEN CORONAVEILIGE MANIER:
-Woe 5-5: Samen fit, samen fietsen: afspraak om 19.30 u aan het rustoord.
 -Do 20-5: Bestuursvergadering. Als deze kan doorgaan, worden jullie telefonisch of via mail op de hoogte gebracht.
-25,26,27 mei fietsdriedaagse naar Heusden-Zolder. Degenen die ingeschreven hebben, zijn door Jet gecontacteerd. Moest het niet kunnen doorgaan, dan zal het verzet worden naar september.
Mochten er toch versoepelingen mogelijk zijn, dan kunnen we misschien wel terug iets oppikken. Je wordt dan zo vlug mogelijk verwittigd!
-ROMEREIS MET OMNIATRAVEL van maandag 6 tot vrijdag 10 september  Organisatie vanuit de Boerenbond en de verschillende verbonden landelijke verenigingen. Iedereen is welkom! We verblijven in het verzorgde gastenhuis van een Zustercongregatie knal in het midden van de binnenstad.
Begeleiding: Nathan Rijnders (Boerenbond) en pater Luc Vienne

Voor verdere info :Nathan (tel. 016/24.38.16) of  pastorie Vrijheid 20 (tel. 014/67.72.60)

Website : www.omniatravel.be    Mail : bedevaarten@omniatravel.be

 -ONLINE LEZING REGIO TURNHOUT       dinsdag 27 april 2021 20u-22u
  deelnameprijs : €5, Ferm-leden: €3
Het boek 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman is onze gids op een verrassende tocht die onze vaste uitgangspunten in vraag stelt, een nieuw licht werpt op de menselijke natuur en verfrissende vragen meegeeft voor onze toekomst. Je komt het allemaal te weten in deze boeiende lezing gebracht door: Lutgart Rens. We gaan online met praatbox via je laptop - tablet of smartphone
Inschrijven: vóór 23 april 2021 via de link  https://forms.gle/5WJwq4kMXUmh1Xxp9  
Na je inschrijving krijg je mail met praktische info en info rond betalen.
Nog nooit meegedaan met een online lezing? Geen probleem. Heb je een laptop/computer met microfoon en camera of een smartphone? Niet twijfelen! Gewoon doen. Je krijgt een handleiding die je stap voor stap meeneemt in het online-gebeuren.

Het kernteam wenst jullie allemaal een Zalige Pasen, weliswaar in je veilige bubbel

 

Januari kunnen we weer achter ons laten en we stellen ons dikwijls de vraag “wanneer kunnen we weer normaal leven, activiteiten organiseren, op stap gaan, …. We weten het niet, maar we blijven hopen en blijven met regelmaat wat nieuws brengen. We laten jullie niet los.

 

AANDACHT!!!
-je mag nog altijd recepten of tradities uit je familie binnenbrengen bij Mieke tot en met 31 januari.
-moest je de code ( onderaan je blad met je lidkaart) voor aankoop uit de FERM-shop niet gebruiken, dan mag je deze code met je naam bij Carry in de bus steken ( Bremberg 3) of aan je wijkverantwoordelijke geven.
-feestmis en receptie van zondag 25 april worden verzet naar 19/9.

VOLGENDE ACTIVITEITEN KUNNEN NIET DOORGAAN:


FEBRUARI

-alle yoga- en turnlessen
-do 4-2: winterbabbel
-do 11-2: creales-oorbellen maken
-vr. 19-2: gezellig tafelen
-di. 23-2: kegelen

MAART

-alle yogalessen en turnlessen
-do 4-3: creales met Louis vogelvoederhuisjes
-di. 9-3: Lentekriebels
-di 16-3: fietsdag
-ma. 22-3: bloemschikken
-do 25-3: kookles

Mochten er toch versoepelingen mogelijk zijn, dan kunnen we misschien wel terug iets oppikken. Je wordt dan zo vlug mogelijk verwittigd!

 

FERM IS 1 JAAR GEWORDEN IN JANUARI!
Dat gaat gepaard met het op gang trekken van een nieuwe CAMPAGNE VAN FERM in 2021:   
Appelbabbels= rode draad doorheen de campagne 2021. Het ganse jaar door zullen er acties zijn.
In 2021 brengen appels mensen van FERM samen. Een appeltje de tijd nemen om….onder 4 oren en ogen even echt te luisteren naar elkaar, er te zijn voor elkaar en voor jezelf.
Op TV: Boodschap van Algemeen Nut VRT (31/1 tot 5/2): “appelbabbel” als verbindend moment – oproep om mee te doen aan de Appelbabbelbak van 6/2
In De Zondag van 31/1: ganse pagina+ bon AVEVE
Vanaf 20/1: www.appelbabbel.be
“Appels en babbels”: bekende Vlamingen zetten hun schouders onder de campagne 
Ex-toptennisser en performance coach Sabine Appelmans “Geven is superbelangrijk, maar als je nooit aan jezelf denkt, kom je ook in de problemen. De Appelbabbel is ideaal om beide zaken in balans te brengen: je maakt op een eenvoudige manier tijd voor jou én de ander, en ziet daar meteen het resultaat van.
Psychiater Dirk De Wachter
 “Oprechte aandacht in verbinding, in de betekenis van zorgzaam en bedachtzaam zijn, is het wezen van de menselijke cultuur. Een maatschappij die teveel inzet op de ontplooiing van een grenzeloze individualiteit, verliest dan ook zijn menselijkheid. De Appelbabbel is een manier om dat menselijke contact op een laagdrempelige manier weer te herstellen.

 

OPROEP AAN IEDEREEN:
Appelbabbel in je gezin of familie: neem wat appels en zet je met je gezin of familie aan tafel (coronaproof buiten in de tuin). Schil voor elkaar een appel en haal herinneringen op, bespreek de volgende vakantie of gezinsactiviteit, vraag hoe het gaat,….
Appelbabbel met je buur: Neem 2 appels en zoek een buur, vriendin of vriend op in de tuin, op balkon, in de straat… Eet gezellig samen een appel en babbel eens over iets anders dan het weer of de coronamaatregelen.
Bak op 6 februari een appeltaart, -cake, muffins, maak een potje appelmoes, verse fruitsla met veel appel… én deel (coronaproof) met je gezinsleden of met je buur, een lid van Ferm, een familielid, een alleenstaande oudere, een bewoner van het WZC…In het volgende magazine van Ferm zit een bakboekje waar je mee aan de slag kunt gaan, moest je er zin in hebben. Ook het bijgeleverde bakdoosje kan je gebruiken.
Neem een foto van je bakprestatie en/of het afleveren bij je buur, of familie,…en stuur deze naar Wendy Van Beek. Zij zal zorgen dat de foto’s doorgestuurd worden. #Appelbabbel en #SamenFerm
Volg de media en laat je eens gaan. Je zal zien dat dit tot toffe momenten zal leiden.
Veel plezier gewenst namens het kernteam
Mieke, Carry, Gaby, Wendy, Veronique, Vera

 
 

Ferm Arendonk 101 jaar
Beste Ferm-lid,
Hopelijk heb je, ondanks alle beperkingen, kunnen genieten van de kerst- en nieuwjaarsperiode, maar het was anders!
2020, wat een vreemd jaar hebben we achter de rug.
Wat voor ons een feestjaar moest worden, een eeuwfeestjaar zelfs!, met veel bijzondere activiteiten, hebben we moeten afsluiten in mineur.
Maar we laten je niet los.
Misschien heb je onze cameraploeg aan de deur gehad? Die leuke reacties en anekdotes gaan we je niet onthouden, de eerstvolgende keer dat we elkaar samen mogen ontmoeten, wordt de film getoond. Iets om naar uit te kijken.
Je hebt ook beelden doorgestuurd van je sfeervolle kerstverlichting, kijk maar eens op Facebook.
En wat te zeggen van de pareltjes van kerstgedachten en nieuwjaarswensen die hun toer deden.
We wachten nog op een aantal recepten van gerechten, die in families aan de verschillende generaties werden doorgegeven en die bij familiefeesten steevast op tafel kwamen.
En wij hebben weer een nieuw programma samengesteld voor 2021, met de uitgestelde feestelijkheden. Heb je het al ingekeken?
Toch spijtig dat we de eerstvolgende bijeenkomsten weer moeten annuleren:
1. Samen fit - samen turnen
2. Samen fit – samen yoga
3. Bestuursvergadering, maandag 18 januari
4. Kookles, donderdag 21 januari
We wachten de richtlijnen, die we moeten volgen, af.
We verwittigen je, wanneer we meer weten en wanneer we terug kunnen opstarten.
Hou het nog een tijdje vol, er komt licht aan de lange tunnel!

 
kerstkart